Mijn vriendin en ik geraakten het niet eens over een mannelijke of vrouwelijke naam, dus hebben we maar voor "Michel" of "Michelle" gekozen, dan zijn we allebei tevreden

Deze bus was voormalig van forumlid Dennis Caravelle (klik voor zijn topic), en toen deze te koop kwam heb ik niet geaarzeld!
Wat technische specificaties die me overtuigd hebben:
- sterke 2.1 DJ waterboxer motor met 112 pk en benzine+LPG
- automatische versnellingsbak
- airco
- stuurbekrachtiging
- centrale vergrendeling
- luxe-interieur met slaapbank
- chroom bumpers
- ...
Kortom, om hetzelfde comfort te bekomen met mijn 1.7D KY bus was ik een fortuin kwijt geweest. De keuze was snel gemaakt dus.
De bus dan maar meteen bij Dennis gaan ophalen, op +/- 300km van Gent. Na het bewonderen van Dennis z'n mooie werkplaats, alle papierwerk en administratie bij de RDW, een export kenteken en tijdelijke verzekering erop gezet en rijden maar!
's Avonds stond hij al in ons straatje:

Dan iets waar ik echt tegenop zag: invoeren en keuren in de administratieve soepketel die België heet.
Eerst en vooral langs de douane om vignet 705 en roze formulier te halen. Ging heel vlot. Kwartiertje wachten en 10 cent betalen en hup, naar de verzekering. Die ging ook heel vlot, en is lekker goedkoop doordat de bus oldtimer is.
Dan keuring. Besloten voor oldtimer keuring te gaan (zonder gelijkvormigheidsattest), aangezien dat het makkelijkst en snelst is, en de enige beperkingen zijn dat je hem niet voor woon-werk verkeer of commerciële doeleinden mag gebruiken (was ik sowieso niet van plan).
Er moesten wel wat dingen aan gebeuren eer de bus in België mocht rondrijden. Dennis had enkele zeer mooie aanpassingen gemaakt, maar helaas konden die niet voor de keuring in België

1. De LPG:
Dit was de grootste (en duurste) aanpassing. Dennis had een heel fijne ringtank laten steken waar het reservewiel normaal gezien komt. Helaas is het absoluut verboden voor Belgische wagens om een tank te hebben vóór de vooras. Belachelijk, maar de voorste tank moest er dus uit
![SAD [[sad]]](./images/smilies/sad.gif)
Bij de LPG specialist:

2. De wielen
Welkom in apenland België. Je moet welgeteld 1 keer (ooit) naar de technische keuring (behalve voor de LPG, dat is jaarlijks), en dan hebben ze van deze regeltjes:
verlagen mag, zolang er 11cm ruimte is (oef, de veren mochten er dus in blijven). Grotere banden mag, maar zolang ze alle 4 even groot zijn, indien dat origineel zo is.
![[[head]]](./images/smilies/banghead.gif)
Voor de zekerheid maar de originele velgen + banden er op gezet voor de keuring. (2 van Dennis, en 2 van mijn andere T3).
Voor:

Na:

Meteen ook geïnvesteerd in een goede 3 ton garagekrik, slagmoersleutel op 12V en momentsleutel. Werkt heel fijn zo

3. Mistlicht achteraan
Alweer zo'n regeltje. Je moet achteraan een mistlicht hebben. Niet dat iemand dat achteraf dan ooit nog controleert, maar bij de keuring moet het er op.
Na wat gepruts met de bestaande aansluitingen besloten dat dat iets is voor iemand die er verstand van heeft, het opgegeven en gewoon een draadje onder de interieurbekleding getrokken naar achter, en daar een extern mistlicht op aangesloten.
Dus nu heeft Michelle een lelijke pukkel op haar achterwerk!


De smoken taillights die er op zaten mochten ook niet voor de keuring (hoe kan het ook anders

Uiteindelijk met een bang hartje naar de keuring, en na 2,5 uur wachten (!!!)...

...Jawel! Ze is er door!
Was even adem inhouden toen ze met 3 man aan het kijken waren naar de uitlaat van de standkachel, die minder dan 10cm van de LPG slang zat. Maar uiteindelijk zei de keurmeester "Voor mij is't goed" en waren we er vanaf

Morgen dus naar DIV voor de platen aan te vragen, en we kunnen met de nieuwe bus naar de Ardennen meeting op 1 mei!
![Very Happy [[toast]]](./images/smilies/bier.gif)
Tenslotte nog oud en nieuw naast elkaar:
