Pagina 1 van 1

Remleiding goochelarij

Geplaatst: 02 apr 2020 20:57
door Lievenn
Daar ik mijn stalen remleidingen vervang heb ik een 11-delige set gekocht. Mijn bus is van feb 1989 (op papieren en ook volgens het chassisnummer) dus dit zou de goeie set moeten zijn. Nu blijkt dat de leidingen aan de voorzijde niet kloppen.

Volgens de onderdelencatalogus moet de leiding van het koppelstuk voor naar de flexibele van de linkervoorrem slechts 14cm zijn [[head]] en in de set zit er ook een leiding van 14 cm. Echter meet de huidige leiding 560mm, wat de lengte is bij oudere bussen. Ook naar de rechtervoorrem is het niet de voorziene 950mm maar 1150mm.
Wat klopt hier niet?
remleiding onderdelencatalogus.JPG

Re: Remleiding goochelarij

Geplaatst: 02 apr 2020 22:17
door hippie
Gaat de 140mm wel passen ?

Re: Remleiding goochelarij

Geplaatst: 02 apr 2020 23:14
door Kire
Tja, ik heb bij mijn bus, een jaar geleden, een aantal remleidingen vóór vervangen omdat er eentje afgekeurd werd met de APK (plaatselijk te veel verroest).
Ik heb van cunifer leiding e.e.a. zelf gebogen/gemaakt (volgens het model van de oude leiding) een gelijk alle delen waar ook maar iets van roest aan zat vervangen, ben ik in een keer klaar en ontluchten kon dus ook in een keer. Bij één leiding heb ik een (recht) koppelstuk gebruikt.

Groet,

Erik.

Re: Remleiding goochelarij

Geplaatst: 03 apr 2020 07:54
door RoonT3
De boeken kloppen niet altijd en weet je zeker dat de remleiding niet eens eerder is vervangen (door oud systeem?)

Ik weet ondertussen al dat je beter kan opzoeken, aan je bus controleren of het klopt en dan pas bestellen. De handleidingen van mijn Dangel Citroen Jumper zijn frans en met de franse slag geschreven.