Pagina 1 van 1

T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 26 mar 2010 14:57
door Arnaud
Ik zit met het idee te spelen om mijn 2WD bus te verhogen met syncro veren. Er komen dan wat vragen bij me op:
* passen 14" syncro veren onder mijn 2WD bus?
* horen daar dan ook andere schokbrekers onder, of passen standaard schokbrekers?
* iemand dit wel eens gedaan?

Mocht ik het willen doen en ermee doorzetten, komen er dan ook dikkere banden/wielen erop, om het nog wat hoger te maken ;) Bedoeling is niet om de bus heel hoog te maken, maar op syncro niveau met dikkere banden.

[[bye]]

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 27 mar 2010 02:42
door Voormalig lid 91
Ja past
Bij een camper kun je het proberen met de originele schokdempers (is toch altijd beladen) anders zul je ook de syncro schokdempers moeten gebruiken

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 28 mar 2010 18:15
door 0vestel0
Wauw, gaaf idee. [[thumbup]]
Zelf vind ik het geweldig om busjes juist hoger te zien dan ipv verlaagd.
Mocht je dit doorvoeren, ben ik heel benieuwd naar foto's

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 28 mar 2010 18:26
door Voormalig lid 91

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 29 mar 2010 08:40
door Arnaud
Bedankt Ad voor de info, ben er nog niet uit wat ik doe, want als ik mijn bus verhoog past 'ie niet meer in mijn garage! Maar leuk is het!

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 31 mar 2010 00:18
door y939
Ik heb een lijst met alle onderdelen welke noodzakelijk zijn om de bus te verhogen.

Achter mag je gewoon Syncro veren en demper gebruiken (verfcode groen/groen). voor heb je nog rubbers nodig van een mercedes, de nummer is 108.325.01.85. Deze ruilen met de origineel rubber. Veren en demper voor passen niet van een syncro daar moet je de spullen van de 2WD gebruiken kleurcode ook groen/groen of de Spidan 48810. Met banden 215/75/15 of 205/80/14 word hij nog iets hoger. Het is maar mij keuze omdat mij camper ook heel zwaar ( ca. 2000kg) is. Het is geen goed keuze voor een lichte wagen omdat hij begint met springen.

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 31 mar 2010 23:38
door timp
Puur even uit nieuwsgierigheid, vind je een T3 'verhoogd' mooier of wil je dit vanwege praktische redenen? Mijn T3 staat achter erg hoog op de poten en vind dit er persoonlijk namelijk niet uitzien! Zelf wil ik mijn bus daarom 'verlagen' of in ieder geval weer naar originele hoogte, want voor staat ie op de goede hoogte.

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 01 apr 2010 00:32
door y939
Ik vind het gewoon nuttiger omdat mijn ex BlueStar veel Offroad gaat rijden en de onderkant altijd geraakt en gescheurd word. Bij een van de ritjes is de spoiler verdwenen etc. Ik heb hem achter al verhoogt alleen gaat het noch iets hoger omdat de motor moet verlaagt worden ivm de tweede tank uit een Syncro. Het mag ieder mens naar zijn plezier doen. Ik ben all jaren met een verlaagde bus rondgereden en bij iedere drempel is hij met de spoiler geschrapt, met een golfje waar alleen maar 5 cm naar de grond ruimte was en je altijd schuin over de drempel moet. Het is voor mijn smaak alleen maar zin- en pleziervol op een mooie weg of de racecircuit. Mij bus gaat daarom niet minder hard om de bocht het moet wel alles met zin gebouwd en jij persoonlijk moet daarmee tevreden zijn. Dat is het belangrijkste. En een Camper voor lange afstanden zul wel iets hoger zijn omdat binnen en buiten Europa ook heel veel slechte wegen zijn waar ik ook met plezier en een goede snelheid rijden mag zonder over naar denken te mogen op mij iets raakt. Mijn keuze - mijn plezier!

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 01 apr 2010 15:43
door timp
y939 schreef:Ik vind het gewoon nuttiger omdat mijn ex BlueStar veel Offroad gaat rijden en de onderkant altijd geraakt en gescheurd word. Bij een van de ritjes is de spoiler verdwenen etc. Ik heb hem achter al verhoogt alleen gaat het noch iets hoger omdat de motor moet verlaagt worden ivm de tweede tank uit een Syncro. Het mag ieder mens naar zijn plezier doen. Ik ben all jaren met een verlaagde bus rondgereden en bij iedere drempel is hij met de spoiler geschrapt, met een golfje waar alleen maar 5 cm naar de grond ruimte was en je altijd schuin over de drempel moet. Het is voor mijn smaak alleen maar zin- en pleziervol op een mooie weg of de racecircuit. Mij bus gaat daarom niet minder hard om de bocht het moet wel alles met zin gebouwd en jij persoonlijk moet daarmee tevreden zijn. Dat is het belangrijkste. En een Camper voor lange afstanden zul wel iets hoger zijn omdat binnen en buiten Europa ook heel veel slechte wegen zijn waar ik ook met plezier en een goede snelheid rijden mag zonder over naar denken te mogen op mij iets raakt. Mijn keuze - mijn plezier!
Begrijp me niet verkeerd, het is ook geen kritiek, maar gevraagd vanuit interesse. Ik vraag mij namelijk af waarom mijn bus achter zo hoog staat, maar wat je aangeeft zou een reden kunnen zijn. Het liefst zie ik het origineel. Maarre voordat ik je topic kaap, laat ik het hierbij. Succes dr mee!

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 02 nov 2022 16:58
door Guido77
Ik ben opzoek gegaan naar het metsersstiel rubber 1083250185 op advies van peer . Is dit een achteras rubber? Dat is wat ik gevonden krijg . En hoe werkt het met dd originele onderdelen aan de voorzijde in detail?
Ik heb een set van een syncro aangeschaft inmiddels.
Bedankt vast
Gr Guido

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 02 nov 2022 16:59
door Guido77
Mercedes rubber bedoel ik uiteraard 😉

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 02 nov 2022 17:51
door RoonT3
Guido,

Het origineel rubber vervangen door het mercedes rubber. Zo staat het er. In de catalogi kan je de onderdeeltekening/opbouw van de de voorpoot/vering terugvinden. Gaat zo te zien om nr. 15. Lengte schokbreker zal je ook na moeten gaan, of je uitveerweg nog voldoende is.

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 01 feb 2023 11:24
door casss
Mijn 2wd busje had verlaagde veren (ingekort, reed voor geen meter). Deze heb ik vervangen voor veren van een zwaardere uitvoering, ik geloof een multivan. Daardoor staat hij een stuk hoger en stoerder. Voor heb ik ook gelijk nieuwe schokbrekers geplaatst.

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 03 feb 2023 09:22
door wouth
Ik ben erg benieuwd wat de lengte is van de spiraalveer-voor.
En dan bedoel ik dus als die buiten de bus ligt.

Weet iemand de lengte van deze veer van een standaard T3?
En de lengte van dezelfde veer uit een 4x4?

Re: T3 2WD voorzien van syncro veren?

Geplaatst: 03 mar 2023 19:32
door Jarnodegraaf
Als je aan de voorzijde syncroveren plaatst wordt je bus lager, het werkt net andersom…. Als je bij een syncro 2WD veren plaatst wordt hij hoger aan de voorzijde..

Hoe dit komt, kijk even goed op de tekening stukje hierboven, bij een 2WD ligt de onderzijde van de veer op de draagarm en bij een syncro halverwege in een schotel van de schokdemper.