Forumlid van de maand september 2011

Een beetje aandacht voor de leden van dit forum
Gebruikersavatar
Malamu
Heeft het instructie boekje gevonden
Berichten: 310
Lid geworden op: 14 aug 2005 20:00
Locatie: Hengelo Ov.

Forumlid van de maand september 2011

Ongelezen bericht door Malamu »

Voor het forumlid van de maand gaan we in september voor het eerst de grens over. Nee, nog geen presentatie van een “echte” Vlaming, dat komt nog wel. Het is een Ollander die zich net over de Belgische grens heeft gevestigd. Roelant Hakkens, 33 jaar oud, woont met zijn gezin in Arendonk, vlak over de grens bij Valkenswaard, hoewel zijn hart ligt in Duizel, het Brabantse dorp waar hij is geboren en getogen. Hij woont zo dicht over de grens dat zijn T3 nog een Nederlands kenteken heeft.

Vaste forumers kennen hem ongetwijfeld van de foto’s die hij publiceerde van zijn zwaar overbeladen Enka. Die gebruikte hij voor zijn eigen bedrijf in bestratingen en tuinaanleg. En aangezien voor een straatje tegels en zand nodig zijn, werden die in de Enka vervoerd. Dat is inmiddels voorbij. Bedrijfsmatig is er nu een Transit actief. Dat het geen Transporter is, heeft te maken met prijs en afmetingen. Een Transit is net een fractie breder waardoor bepaalde machines meegenomen kunnen worden die niet in een T5 passen. De zaken en de liefhebberij zijn goed gescheiden. En we hebben natuurlijk kennis kunnen maken met zijn zoon Driek die we al een aantal keren op het forum hebben kunnen bewonderen.

Afbeelding

Toen Roelant met zijn eigen bedrijf begon was een VW vanzelfsprekend. Zijn vader en zijn oom hadden toen al enkele bussen versleten, zowel T2’s als T3’s. Hij beschouwt de T3 nog altijd als een mooie bus. Op dit moment heeft hij er twee in bezit. De Enka uit 1986 heeft een CS motor (1.6D) die slechts 102.000 km heeft gelopen. De motor is al wel deels gereviseerd. De Enka is altijd goed onderhouden maar is momenteel geschorst omdat er geen gebruik van wordt gemaakt. Dat gaat zeker weer komen. De auto gaat eerst gerestaureerd worden.

Afbeelding

De andere bus is een ’89 Caravelle met MV motor. Over die bus is Roelant minder enthousiast. Het lukt maar niet om de MV motor bedrijfszeker te krijgen. De bus verkeert verder in perfecte staat maar de motor… Eigenlijk wordt er alleen gereden van en naar de keuring, verder niet. Dat is wel heel weinig. Hij wil hem wel verkopen maar er zijn niet veel liefhebbers voor een bus op geel kenteken die niet belastingvrij wordt. Hij overweegt nu om hem te slopen en in onderdelen te verkopen. Dat brengt hij tenminste nog wat op. Uw schrijver heeft overigens grote moeite om die zin uit zijn laptop te krijgen. Er moet toch iets anders te bedenken zijn voor zo’n mooie bus? Elders op het forum kunt u inmiddels lezen wat hij er zelf over schrijft.

Afbeelding

Afbeelding

Voor het “gewone” vervoer is een BMW 318D beschikbaar.
Eens was de T3 de grote hobby maar nu is het even wat minder. Dat heeft ook te maken met de economie. Kapotte machines repareren gaan voor een kapotte T3.
Het forum heeft hij altijd leuk en interessant gevonden hoewel ook daar nu wat minder tijd voor is. Het heeft ook leuke contacten opgeleverd. Zo kwam forumlid Jan van Klink spontaan even op kraamvisite na de geboorte van zoon Driek. Maar er is wel meer dan het forum. Hij houidt ook raskippen en een enkele keer heeft hij daar op het forum wel over geschreven.
Op meetings is Roelant nog niet gesignaleerd. Het komt er gewoon niet van. Hij heeft wel een keer meegedaan aan de Severinusrit.

Afbeelding

Roelant Hakkens bewijst nog maar eens dat ook actieve forumers soms toch niet helemaal zo maf zijn van hun T3 als we wel eens denken. Zaken en gezin zijn belangrijker maar daarna neemt de bus toch wel een belangrijke plaats in. Gelukkig maar.

Wybo Miedema
Laatst gewijzigd door Malamu op 12 sep 2011 17:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Pax Intrantibus: Vrede aan wie hier binnengaat. Dat moet een T3 zijn.
Cees
Bus guru
Berichten: 5134
Lid geworden op: 02 nov 2007 11:48
Locatie: Tiel

Re: Forumlid van de maand september 2011

Ongelezen bericht door Cees »

Hey Roeland,

Effe lekker in het zonnetje gezet, geniet ervan [[toast]]
Herinner je gister, droom van morgen, maar leef vandaag!
groeten Cees[/
Vw t4 2.5 tdi orgineel een bestelbus maar, zelf omgebouwd naar camper die steeds completer word. Van 88pk laten kietelen naar 120 pk.
Gebruikersavatar
Dré2100
Wandelende vraagbaak
Berichten: 4350
Lid geworden op: 02 nov 2008 08:36
Locatie: Tuitjenhorn

Re: Forumlid van de maand september 2011

Ongelezen bericht door Dré2100 »

Hoi Roelant,

mooi verhaal,geniet er maar lekker van dat je een hele maand in de spot light staat [[thumbup]]
en laten we hopen dat de Enka snel weer tip top is, dan zien we je vast wel op een meeting! [[toast]]
-------------------------------------------
VW T3 2.1 SS - Westfalia '91 "Garfield"
"moi anzitte, dom kaike en overal bar van ophore"
Gebruikersavatar
Franz
Wandelende vraagbaak
Berichten: 2273
Lid geworden op: 26 sep 2008 19:37
Locatie: Leende

Re: Forumlid van de maand september 2011

Ongelezen bericht door Franz »

Hey Roelant,

Leuk verhaal ! En bij mij in Leende ligt ook een stukje hakkens-bestrating !

Groetjes Franz
T4 Caravelle, inmiddels Camper....

Monkey bike club Leende MTC D'n Blaospijp Leende

Twitter @franzlind

Aprillia RSV Mille Tuono / ETV 1000 Caponord
Gesloten